Керівник Вінниччини поспілкувався з громадою села та випускниками закладу, а водночас інформував учасників зустрічі про роботу, яка здійснюється в регіоні на виконання соціальних ініціатив Президента України щодо розвитку сільських територій. Основну увагу очільник області приділив освітній галузі.

Іван Мовчан спільно з Миколою Джигою відвідав Вищеольчедаївську загальноосвітню школу

«У цьому році ми провели надзвичайно велику роботу щодо ремонту шкіл області та створення в них належних умов для надання якісної освіти. Якщо говорити мовою цифр, то, враховуючи мобілізацію всього ресурсу, в заклади освіти регіону протягом року залучено більше 200 млн. гривень, з яких близько 60 млн. гривень – бюджетні кошти, а решта – позабюджетні. Це величезний ресурс, який дозволив серйозно зміцнити матеріально-технічну базу навчальних закладів регіону», - зазначив голова облдержадміністрації Іван Мовчан.

Іван Мовчан спільно з Миколою Джигою відвідав Вищеольчедаївську загальноосвітню школу

Очільник Вінниччини підкреслив, що створення умов для навчання учнівської молоді є сьогодні пріоритетом для обласної влади. І план на найближчі роки – дійти до кожної школи регіону. «Діти повинні отримувати якісну освіту. І наше завдання – забезпечити всі необхідні для цього умови. Адже в час науково-технічного прогресу та інновацій, які так стрімко змінюються, ми не можемо залишити дитину без належної підготовки», - наголосив Іван Мовчан. А при тому зазначив, що Вищеольчедаївська школа є прикладом того, як шляхом підвозу учнів забезпечується сьогодні якісна освіта для школярів району.

Іван Мовчан спільно з Миколою Джигою відвідав Вищеольчедаївську загальноосвітню школу

Надалі ж, зауважив керівник регіону, обласна влада посилено працюватиме над утепленням та ремонтами шкільних приміщень, а також над створенням належної бази для навчально-виховного процесу, фізичного виховання та позашкільної освіти.

Іван Мовчан спільно з Миколою Джигою відвідав Вищеольчедаївську загальноосвітню школу

Інформував голова облдержадміністрації і про заходи, що вживалися протягом року у сферах охорони здоров’я та культури. «З початку року ми відремонтували 169 амбулаторій та 580 ФАПів. Протягом останнього місяця розподілили більше 44 млн. гривень на комплектацію закладів первинної ланки медичної допомоги відповідним обладнанням. Тільки на Мурованокуриловецький район було спрямовано устаткування на суму 1 млн. 300 тисяч гривень. Що ж стосується культури, то на сьогодні по області капітально відремонтовано та приведено у належний стан більше 600 закладів культури, а видатки на забезпечення цих робіт склали понад 60 млн. гривень», - зазначив Іван Мовчан. А також повідомив, що пріоритетами на наступний рік обласна влада визначає ремонт доріг та облаштування водогонів.

Позицію керівника Вінниччини щодо розвитку інфраструктури сільських територій та створення відповідних умов для навчання, лікування та відпочинку їх мешканців підтримав і народний депутат України Микола Джига. Наголосивши при тому, що збереження села – основне завдання, яке стоїть нині перед владою.



Переглядів: 4398
Поширень: 0