Близько другої години ночі до Томашпільського райвідділу міліції зателефонувала жителька смт. Томашпіль та повідомила, що сусід хуліганить у неї на подвір’ї. Як повідомила заявниця, чоловік кричить, дражнить собаку, нецензурною лайкою виражається на її адресу та … розмахує зброєю.

На місце події за декілька хвилин прибули працівники міліції. Побачивши службовий автомобіль правоохоронців, зловмисник направив на лобове скло предмет схожий на гвинтівку закричав: «Якщо не поїдете звідси – відкрию вогонь». Чоловік був настільки п’яний, що ледь тримався на ногах. Працівники міліції запропонували йому опустити зброю та добровільно здатися, інакше їм доведеться застосовувати зброю. На таку пропозицію дебошир ніяк не відреагував, поки один з міліціонерів не дістав пістолет. Зброя у руках правоохоронця миттєво переконала правопорушника здатися. Він відкинув в сторону свою гвинтівку та опустився на землю.

Затриманим виявився 24-річний раніше судимий місцевий житель. Свій вчинок чоловік пояснити не зміг, говорить, що в усьому винен алкоголь. Зброя, якою правопорушник погрожував жінці та правоохоронцям, виявилась муляжем, який він виготовив власноруч з приклада пневматичної гвинтівки та частини телескопічного вудилища, з’єднавши їх липкою стрічкою. Зовні виготовлений предмет був схожий на гвинтівку.

Дане повідомлення внесено до єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 345 КК України – погроза вбивством, насильством або знищенням чи пошкодженням майна щодо працівника правоохоронного органу у зв’язку з виконанням ним службових обов’язків. За таке правопорушення передбачено покарання до 3-х років позбавлення волі.



Переглядів: 2963
Поширень: 0