«З вашим сином сталася біда! Він зчинив бійку, за що був затриманий правоохоронцями. Щоб усе владнати, ви повинні переказати гроші. 5 тисяч гривень буде достатньо», - таке почула по телефону жителька міста Ладижина.

Знаючи, що 22-річний син знаходиться за кордоном на заробітках, не гаючи часу, жінка взяла гроші, що позичила на лікування, та одразу побігла до найближчого відділення банку. Наступний дзвінок від «добродія» надійшов щойно схвильована матір вийшла з дому. Незнайомець попередив, щоб вона нікуди не телефонувала, бо від цього буде гірше її синові, та назвав номер банківського рахунку, на який необхідно переказати кошти.

Наступного разу невідомий зателефонував жінці, коли вона вийшла з банку. Чоловік наказав їй негайно порвати чек про переказ грошей та перерахувати ще 3 тисячі. Жінка розплакалась, бо більше грошей не мала, а дитині дуже хтіла допомогти. Тоді шахрай пожалів свою жертву та пообіцяв все владнати за перераховані гроші.

Лише ввечері перелякана 53-річна жінка наважилася зателефонувати синові та поцікавитися його справами. Вона була дуже здивована, коли син повідомив, що в нього усе добре і ніяких проблем з правоохоронцями в нього немає. Тоді ошукана жінка почала телефонувати незнайомцю, але його номер вже був відключений. Зрозумівши, що стала жертвою шахрая, жінка одразу звернулася до міліції.

Слідчим відділом міліції відкрито кримінальне провадження за ознаками правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 190 «Шахрайство». За такий злочин передбачено покарання до 3-х років обмеження волі. Наразі працівники ладижинської міліції встановлюють особу, причетну до даного кримінального правопорушення.

Працівники міліції вкотре звертаються до всіх громадян бути обачними. Не поспішайте переказувати кошти на рахунки злодіїв, які інформацію про своїх жертв найчастіше знаходять у соціальних мережах. Людям, які отримують такі дзвінки, перш за все треба телефонувати тим, хто начебто потрапив у біду, та до міліції, а не «дарувати» гроші незнайомцям.



Переглядів: 2794
Поширень: 0