В переддень новорічних свят, обов’язковим атрибутом яких є святкові феєрверки та вибухи петард, працівники міліції попереджають, наскільки небезпечними вони можуть стати. Піротехнічні вироби внаслідок невмілого поводження чи поганої якості можуть призвести до опіків та травмувань. Застереженням для інших може стати випадок в Ладижині, де 12-річна дівчинка травмувалася петардою.

Залишившись вдома одна, дівчинка знайшла небезпечну іграшку, куплену батьками, яку спробувала запустити. В результаті петарда зірвалася в дитини в руках та спричинила травмування пальця.
Батьків не було в той час дома, а коли вони повернулися то побачили перелякану дочку, яка голосно плакала та трималась за скривавлену руку.

За словами начальника Ладижинського МВМ Євгена Соловейчука, травмовану дитину госпіталізували, лікарям довелося частково ампутувати палець. Батьків дівчинки притягнуть до адміністративної відповідальності за ст. 184 КУпАП (невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов\'язків щодо виховання дітей) та ст.195-6 (порушення порядку виробництва, зберігання, перевезення, торгівлі та використання піротехнічних засобів).

Міліція закликає дорослих подбати про безпеку своїх дітей при користуванні петардами, потурбуватися, аби придбана піротехніка не опинилася в дитячих руках без належного контролю та була належної якості.

Щоб петарда чи салютна установка не стали зброєю у ваших руках, ні в якому разі не можна їх купувати на ринку. Адже торгівля піротехнікою тут заборонена, тож якщо придбаний товар виявиться неякісним, важко буде знайти продавця, який його продав, та притягти до відповідальності.

Безпечніше для здоров\'я купувати установки для салютів та феєрверків у магазинах, зокрема у спеціалізованих відділах. Однак і тут покупцеві треба знати кілька правил. Насамперед усі "вибухові" вироби повинні мати сертифікати. Обов\'язково до них додається інструкція з використання державною мовою, в якій мають бути описані способи підготовки до запуску установки, її запуску та утилізації. На упаковці піротехнічного засобу має вказуватися дата виготовлення товару та термін його придатності.



Переглядів: 3582
Поширень: 0