Першочерговим завданням влади в ході реформування галузі є покрашення матеріально-технічної бази закладів охорони здоров\'я всіх рівнів, зокрема, первинної мережі. Як повідомили в департаменті охорони здоров’я та курортів облдержадміністрації, протягом поточного року виконано ремонтні роботи у 175 амбулаторіях та 599 ФАПах, всього 774 заклади, що складає 93% від планової кількості, на загальну суму 57,4 млн. грн.(коштів місцевих бюджетів – 16,8 млн. грн., власних надходжень – 40,6 млн. грн.).

В закладах вторинного рівня проведено ремонтних 24,2 млн. грн. (коштів місцевих бюджетів – 6,38 млн. грн., власних надходжень – 17,9 млн. грн.). Проведені ремонтні роботи у 27 лікувально-профілактичних закладах. В 22 закладах третинного рівня проведено ремонтних робіт у розмірі 34,87 млн. грн.

На розвиток екстреної медичної допомоги (створення та облаштування відділень невідкладної допомоги та пунктів постійного та тимчасового базування швидкої допомоги) за 2013 рік використано 6,4 млн.грн., у тому числі бюджетних коштів – 2,4 млн.грн., позабюджетних – 4.0 млн.грн.).

Завдяки програмам «місцевих стимулів» у Вінницькому Національному медичному університеті навчається 58 студентів з числа осіб, що проживають у сільській місцевості. Виділено житло 4 сім\'ям медичних працівників, а також 3 земельних ділянки. Всього на програму «місцевих стимулів» за три квартали використано з місцевих бюджетів 2,9 млн. грн.

Закладам охорони здоров\'я передано в експлуатацію медичне обладнання та апаратуру на суму 44,2 млн. грн.



Переглядів: 2876
Поширень: 0