Зі слів 88-річної пенсіонерки, близько першої години дня до неї зайшли представники соціальної служби та повідомили про необхідність обміняти гроші на нові. Поки жінки рахували кошти, чоловік непомітно пройшов до іншої кімнати, звідки скоїв крадіжку заощаджень пенсіонерки в сумі понад 51 000 гривень та дві золоті монети вартістю майже 6 тисяч гривень. Після того, як зловмисники залишили квартиру, пенсіонерка роздивилась залишені дві купюри по 500 гривень та побачила, що вони сувенірні.

Через годину зловмисники вже були у іншої 89-річної жінки. Шахраї «обміняли» 14 тисяч гривень на сувенірні.

Наразі слідчим відділом міліції відкрито кримінальне провадження відповідно до ч.2 ст.185 КК України (крадіжка) та кримінальне провадження по ч.1 ст.190 КК України (шахрайство). Зловмисникам загрожує до п’яти років ув’язнення. Розслідування триває.

Міліція вкотре звертає увагу громадян на те, що на даний час в країні не проводиться жодних грошових реформ. Не пускайте в своє помешкання незнайомих людей, зателефонуйте в соціальну службу, аби перевірити інформацію, перш ніж довіряти незнайомцям.

Якщо Ви або Ваші рідні стали жертвою шахраїв, не зволікайте, а одразу зверніться до міліції, зателефонувавши за номером «102», що надасть можливість міліціонерам якнайшвидше затримати зловмисників.



Переглядів: 3339
Поширень: 0