Наприкінці січня до чергової частини Чернівецького райвідділу міліції надійшло повідомлення від жительки села Пилинівка про те, що двоє невідомих проникли в будинок її 84-річної матері та нанесли літній жінці і її 31-річному онуку тілесні ушкодження. На місце події негайно виїхала слідчо-оперативна група.

Правоохоронцями було встановлено, що один з нападників у веранді утримував бабусю, а інший у кімнаті будинку напав на її онука, який приїхав у гості. Погрожуючи сокирою, нападник почав жорстоко бити чоловіка по обличчю та не очікував, що потерпілий дасть відсіч. Обороняючись, чоловік вкусив нападника за палець та схопився за мобільний телефон. Побоюючись, що він встиг набрати чийсь номер, зловмисники втекли.

На Вінниччині затримали злочинну групу, яка жорстоко грабувала пенсіонерів у селах

Для розкриття цього зухвалого злочину були задіяні досвідчені оперативники тож незабаром, в ході проведення оперативно-розшукових заходів, підозрювані у вчиненні розбою були затримані.

За словами начальника Чернівецького райвідділу міліції Івана Костюка, ретельно оглянувши прилеглу територію, працівники міліції виявили на снігу відбитки двох пар взуття, тож було прийнято рішення про переслідування вірогідних злочинців. Декілька годин правоохоронці пішки йшли по слідам і не дарма - саме залишені на снігу відбитки вивели міліціонерів на зловмисників. Вже вранці вони давали свідчення правоохоронцям.

На Вінниччині затримали злочинну групу, яка жорстоко грабувала пенсіонерів у селах

Нападниками виявились 20-ти та 30-річні жителі села Борівки Чернівецького району. Старший з них неодноразово судимий за вчинення майнових злочинів. Свій вчинок затримані пояснили тим, що у такий спосіб вирішили покращити своє матеріальне становище.

У райвідділі міліції чоловіки зізнались у скоєнні ще одного розбійного нападу на подружжя літніх пенсіонерів у селі Трактове в середині січня. За словами підозрюваних, увірвавшись до їхнього будинку, вони зв\'язали 74-річного господаря помешкання і його дружину та застосувавши фізичне насилля, забрали заощадження в сумі близько 20 тисяч гривень.

Як з’ясувалось пізніше, зловмисники настільки залякали літніх людей, що вони навіть не наважились одразу звернутись до міліції.

- Вимагаючи гроші, нападники перевернули усе в будинку та почали погрожувати, що вб’ють чоловіка,і я віддала їм усе, щоб тільки нас не зачіпали - плачучи розповідає 74-річна потерпіла Ніна Вацлавівна. – Вони нас дуже налякали та пообіцяли розправитись з нами, якщо хтось дізнається про напад.

За даними фактами слідчим відділом міліції відкрито два кримінальних провадження за ч. 3 ст. 187 КК України (розбій, поєднаний з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище). Нападникам загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Зараз правоохоронці перевіряють їх на причетність до скоєння аналогічних злочинів на території Вінницької області.



Переглядів: 4786
Поширень: 0