Як повідомив начальник ветеринарної міліції УМВС України у Вінницькій області Павло Дармограй, підпільна переробка молочної сировини та незаконне виготовлення твердих сирів на території приватного домогосподарства проводилося в антисанітарійних умовах з порушенням ветеринарно-санітарних і гігієнічних вимог та норм чинного законодавства щодо дотримання умов безпечності та якості харчових продуктів.

Працівники цеха виготовляли продукцію невеликими партіями та реалізовували у торгових точках на одному з ринків міста Вінниці.

У Луці Мелешківській виявили підпільний цех з незаконної переробки молочної сировини

Як з’ясувалось під час перевірки, молочна сировина заготовлялась у селах Вінницького та Тиврівського районів області без будь-яких ветеринарних документів та проведення обов’язкових лабораторних досліджень на показники безпечності. Також без цих обов’язкових досліджень до споживачів надходила і готова продукція, яка виявилась небезпечною для вживання.

Чоловіка, який організував таке виробництво, притягнуто до адміністративної відповідальності за ст. 107 КУпАП «Порушення правил щодо карантину тварин та інших ветеринарно-санітарних вимог», яка тягне за собою накладення штрафу на громадян від трьох до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.



Переглядів: 4333
Поширень: 0