Попередньо правоохоронці встановили, що того дня потерпілий разом з компанією товаришів пішов гратись до сільського ставу. Щоб зігрітись вирішили розвести вогнище. Сидячи біля багаття, двоє старших хлопців вирішили «пожартувати» та спіймали найменшого з компанії. Взявши свою жертву за руки та ноги, вони підняли його над багаттям та тримали.

На Вінниччині двоє хлопців 17 та 18 років катували 9-річного хлопчика

- Ніхто з друзів не звертав уваги на мої крики про допомогу та не захистився за мене, - розповідає хлопчик. – Всі сміялись та дивилися, як вони знущаються наді мною.

Вдосталь насолодившись розправою, підлітки відпустили хлопця, наказавши нікому нічого не розповідати. Своїй бабусі хлопчик сказав, що впав та вдарився.

Дорослі дізналися правду тільки через три дні, коли дитина вже не змогла терпіти страшний біль. У лікарні медики повідомили рідним хлопчика, що рана на спині - це опік тіла 2 ступеня.

На Вінниччині двоє хлопців 17 та 18 років катували 9-річного хлопчика

Зараз працівники міліції перевіряють на причетність до скоєння даного правопорушення двох односельчан потерпілого 17 та 18 років. Підлітки раніше не потрапляли у поле зору міліції та мають схвальні відгуки у школі.

Як розповів начальник Оратівського райвідділу міліції Олександр Король, за даним фактом слідчим відділом міліції було відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.127 КК України (катування, тобто умисне заподіяння сильного фізичного болю, шляхом нанесення побоїв, інших насильницьких дій з метою примусити потерпілого, що суперечить його волі, покарати його за дії, скоєні ним, вчинені за попередньою змовою групою осіб). Таке правопорушення карається позбавленням волі на строк від двох до п\'яти років. Триває розслідування, в ході якого буде надана правова оцінка діям усіх учасників знущань над дитиною.



Переглядів: 5391
Поширень: 0