Про це заявив Голова Державної реєстраційної служби України Дмитро Ворона у ході брифінгу, який відбувся в Кабінеті Міністрів України.

«Раніше, щоб провести державну реєстрацію змін, що виникають з права оренди чи іпотеки, спочатку треба було зареєструвати право власності на майно, потім оформити договір оренди, а вже далі зареєструвати зміни до договору оренди. Від цього дуже страждали власники паїв, сільськогосподарські виробники», - зазначив Дмитро Ворона.

Він також додав, що новий механізм реєстрації прав оренди земельних ділянок на 2/3 спростив процедуру їх оформлення. І на сьогоднішній день людина приходить до реєстраційної служби з договором оренди і в спеціальному окремому розділі реєстру може зареєструвати зміни до нього чи його подовження.

«З подібною ситуацією ми часто стикаємося в Києві і області, де за сільською громадою зареєстровано не більше 15% земельних ділянок, а в оренду надано близько 60%. Тому усі ці громадяни мали складнощі в оформленні подовження договорів оренди цих земельних ділянок. Відсьогодні ця процедура буде більш зручна, прозора і комфортна для оформлення», - наголосив Голова Укрдержреєстру.


Переглядів: 3073
Поширень: 0