Працівники Управління державної служби боротьби з економічними злочинами затримали «на гарячому» під час отримання неправомірної винагороди директора комунального підприємства Козятинщини. 64-річний чоловік вимагав від підприємця щотижня 100 доларів США за дозвіл на пошук та збирання побутового металобрухту на території, що орендує дане підприємство.

Як повідомив начальник УДСБЕЗ УМВС України у Вінницькій області Іван Наумов, чоловік був затриманий міліціонерами у своєму службовому кабінеті. Підприємець передав директору 300 доларів США, після чого був затриманий правоохоронцями. У тумбочці міліціонери виявили грошові кошти з написом «Хабар», який з’явився на купюрах в променях ультрафіолетової лампи.

Слідчим відділом міліції відкрито кримінальне провадження за ч.4 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної винагороди службовою особою). За таке кримінальне правопорушення передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі спеціальною конфіскацією.



Переглядів: 3757
Поширень: 0