Про те, що у онука виникли проблеми з правоохоронцями, пенсіонерка дізналась від незнайомця, який зателефонував на стаціонарний домашній телефон. Він повідомив, що зараз її онук знаходиться у міліції, йому загрожує кримінальне покарання, але його ще можна врятувати та владнати проблеми з правоохоронцями. Вартість такої «послуги» коштуватиме 3 000 гривень та вказав банківській рахунок, куди необхідно переказати гроші.

Замість того, щоб зателефонувати онуку чи до міліції, аби з’ясувати, де насправді він знаходиться, і чи дійсно має якісь проблеми, бабуся побігла до найближчого терміналу та перерахувала гроші. Згодом дізнавшись, що з онуком усе гаразд, а її ошукали, літня жінка звернулась до міліції.

Слідчим відділом міліції відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 190 (шахрайство). За таке правопорушення передбачено покарання у вигляді обмеження волі на строк до 3-х років.

Працівники міліції вкотре звертаються до всіх громадян бути обачними. Людям, які отримують подібні дзвінки, перш за все, треба телефонувати тим, хто начебто потрапив у біду, та до міліції, а не «дарувати» гроші незнайомцям.



Переглядів: 2797
Поширень: 0