«Аби підвищити рівень та якість надання екстреної допомоги в області необхідно створити усі для цього умови» - наголосив голова облдержадміністрації Анатолій Олійник під час зустрічі з керівником національного проекту «Вчасна допомога» Олексієм Навроцьким.

У зустрічі взяли участь директор департаменту регіонального економічного розвитку Андрій Гижко, заступник директора департаменту охорони здоров‘я та курортів облдержадміністрації Дмитро Білоус та головний лікар територіального медичного об‘єднання «Вінницький обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Анатолій Пірникоза.

Під час зустрічі обговорювались питання, що стосуються виконання Закону України «Про екстрену медичну допомогу».

За підсумками зустрічі було досягнуто домовленості про поставку та обладнання автомобілів швидкої допомоги Вінниччини дороговартісним обладнанням (10 млн.грн.), а також створенням в області централізованої диспетчерської цілодобової служби. Це, за переконанням очільника області, дасть змогу значно підвищити своєчасність та якість надання безкоштовної екстреної допомоги.

Слід відмітити, за словами Анатолія Пірникози, на сьогодні обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф забезпечений у необхідній кількості усіма лікарськими засобами та виробами медичного призначення.



Переглядів: 3503
Поширень: 0