Про те, що у дітей виникли проблеми з правоохоронцями, турботливі батьки дізналися від незнайомців, які зателефонували до них на мобільні телефони. 58-річному жителю м. Ямпіль незнайомець повідомив, що у його сина виникли проблеми з правоохоронними органами і йому загрожує ув’язнення. Невідомий «благодійник» запропонував свою допомогу у вирішенні цього питання. Вартість «послуги» 5 000 гривень, та вказав реквізити банківського рахунку, куди протягом години необхідно переказати гроші.

Не роздумуючи, схвильований батько кинувся до найближчого відділення банку звільняти з міліції сина. Лише після того, як отримав квитанцію про переказ коштів, вирішив йому зателефонувати. Дізнавшись, що у сина ніяких проблем з міліцією немає, чоловік звернувся з заявою до міліції.

За такою ж самою схемою «рятувала» свого сина жителька одного з сіл Калинівського району. Вона переказала зловмисникам 3 000 гривень.

За обома фактами слідчим відділом міліції відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 190 (шахрайство). За таке правопорушення передбачено покарання у вигляді обмеження волі на строк до 3-х років.

Працівники міліції вкотре звертаються до всіх громадян бути обачними. Людям, які отримують подібні дзвінки, перш за все, треба телефонувати тим, хто начебто потрапив у біду, та до міліції, а не «дарувати» гроші незнайомцям.



Переглядів: 3562
Поширень: 0