Охорона ділянки державного кордону протяжністю близько 200 кілометрів здійснюється виключно силами особового складу Могилів-Подільського загону Державної прикордонної служби України.

За словами першого заступника начальника Могилів-Подільського прикордонного загону – начальника штабу підполковника Сергія Москаленка, у зв’язку із загостренням суспільно-політичної ситуації в країні загін приведено у вищий ступінь бойової готовності, посилено охорону ділянки державного кордону та прикордонний контроль. Спільно з військовими проведено додаткові заходи з інженерного облаштування окремих ділянок державного кордону, зокрема, на найбільш активній 38-кілометровій ділянці державного рубежу України з Республікою Молдова – на її Придністровському сегменті.

На кордоні з Молдовою прикордонники Вінниччини працюють в посиленому режимі

– Ми працюємо в посиленому режимі, – говорить підполковник Сергій Москаленко, – збираємо та аналізуємо інформацію, що надходить від прикордонних нарядів, і сьогодні впевнено можу сказати, що змін в обстановці, по закордонню, навпроти ділянки нашого прикордонного загону немає. Та ми готові, незалежно від розвитку подій, забезпечити порядок на ввіреній нам ділянці. Крім того спільно з правоохоронними органами, військовими частинами Збройних Сил України, відпрацьовані варіанти взаємодії при виникненні надзвичайних ситуацій на держкордоні України. У військових комісаріатах проведені заходи вивчення мобілізаційних ресурсів, які можуть, при необхідності, бути залучені для захисту рубежів держави.

На кордоні з Молдовою прикордонники Вінниччини працюють в посиленому режимі

Якщо охорону ділянки річкового кордону по Дністру і сухопутної ділянки з Республікою Молдова на її Придністровському сегменті в межах Могилів-Подільського, Ямпільського та Піщанського районів Вінницької області є компетенцією прикордонників Могилів-Подільського загону, то охороною повітряних рубежів опікуються Повітряні Сили Збройних Сил України. Підрозділи радіотехнічних військ виду в межах своєї відповідальності контролюють рух усіх повітряних суден й відповідною інформацією про повітряну обстановку забезпечують Командування Повітряних Сил ЗС України.

На кордоні з Молдовою прикордонники Вінниччини працюють в посиленому режиміНа кордоні з Молдовою прикордонники Вінниччини працюють в посиленому режимі

– Наш підрозділ надійно охороняє повітряний кордон держави, і у нас для цього є всі необхідні сили та засоби, – зазначає командир радіотехнічного підрозділу капітан Дмитро Куцай, – а головне – розуміння кожним військовослужбовцем відповідальності за спокій держави.



Переглядів: 6192
Поширень: 0