У жителя смт. Оратів працівники міліції виявили арсенал зброї часів Великої Вітчизняної війни. Як з’ясувалося, чоловік є членом спілки археологів України та займався пошуками військового раритету. У своїх знахідках небезпеки не вбачав, оскільки вважав, що за роки з часів війни вони втратили свою боєздатність.

Мінометні міни, стволи рушниць Мосіна, корпуси від гранат вилучили оратівські міліціонери у пенсіонера

Увагу місцевих правоохоронців 52-річний пенсіонер привернув тим, що оздобив свій паркан трьома артилерійськими снарядами. Чоловік приварив боєприпаси на металевий паркан в якості декору. Працівники міліції одразу почали з’ясовувати, скільки ще таких «прикрас» є в господаря, та їх походження.

Мінометні міни, стволи рушниць Мосіна, корпуси від гранат вилучили оратівські міліціонери у пенсіонера

Як розповів начальник Оратівського РВ УМВС Олександр Король, під час проведення санкціонованого обшуку у будинку археолога правоохоронці виявили 7 стволів до гвинтівок Мосіна та тригранний штик, 2 корпуси від гранат Ф-1 та РГД та 3 мінометні міни. За попереднім висновком експертів, мінометні міни є боєздатними.

З якою метою шукач військових раритетних речей зберігав небезпечні знахідки у власному будинку, пояснити не зміг. Він вважав знайдені речі безпечними, оскільки за роки з часів війни, на його думку, вони втратили свою бойову здатність.

Мінометні міни, стволи рушниць Мосіна, корпуси від гранат вилучили оратівські міліціонери у пенсіонера

Наразі слідчим відділом міліції відкрито кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 263 КК України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). За таке правопорушення передбачено покарання до семи років ув’язнення.

Небезпечні знахідки працівниками міліції вилучені та направлені на дослідження в НДЕКЦ при УМВС. Де насправді чоловік їх взяв, та навіщо зберігав, наразі з’ясовують слідчі.

За останні два дні до органів внутрішніх справ мешканці області добровільно здали 12 одиниць незареєстрованої зброї, з них 11 гладкоствольної і 1 саморобна.



Переглядів: 13172
Поширень: 0