Міліція Вінниччини постійно проводить заходи спрямовані на виявлення фактів незаконного поводження зі зброєю. За останні дві доби на території області було вилучено з незаконного обігу: 10 набоїв 7,62 калібру, ніж, кастет та 250 грам вибухової речовини.

3 березня в місті Вінниці по вул. Л. Ратушної, працівники батальйону патрульної служби під час огляду неповнолітнього вінничанина вилучили металевий предмет, схожий на кастет.

4 березня працівниками ДПС, під час несення служби на стаціонарному посту "Літин" був зупинений автомобіль "Hyundai", під керуванням 33-річного жителя м. Хмельницький. Під час перевірки та огляду транспортного засобу, з багажного відділення автомобіля правоохоронці вилучили ніж (мачета) з ознаками холодної зброї. Нагадаємо, що за носіння та перевезення холодної зброї без передбаченого законом дозволу, згідно ч.2 ст. 263 Кримінального кодексу України, передбачено покарання у вигляді позбавленням волі на строк до трьох років.

Того ж дня під час несення служби по нагляду за дорожнім рухом працівники ВДАІ в м. Бар по вул. М. Кривоноса, зупиненили скутер "Хонда ДІО" під керуванням 23-річного місцевого жителя. Хлопець перевозив в бардачку скутера 10 набоїв калібру 7,62 мм.

Під час обшуку в домогосподарстві 47-річного жителя Барського району, в приміщенні літньої кухні, в металевому ящику, було виявлено та вилучено чотири металевих банки з вибуховою речовиною - порохом загальною вагою 250 грам.

Вилучена зброя та боєприпаси направлені в Науково-дослідний експертно-криміналістичний центр при УМВС на експертизу.

Міліція нагадує, що за дані правопорушення, передбачені ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами), передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 7 років.



Переглядів: 3226
Поширень: 0