За результатами здійснення нагляду за додержанням і застосуванням законів у бюджетній сфері органами прокуратури Вінниччини у поточному році розпочато 7 кримінальних проваджень, внесено 45 подань, за наслідками їх розгляду до відповідальності притягнуто 20 службових осіб, з яких троє - працівники органів контролю. За актами прокурорського реагування до бюджету відшкодовано понад 900 тис. грн. Про це повідомив начальник відділу прокуратури області Сергій Білоус.

Зокрема, прокуратурою Калинівського району виявлено факт подання господарюючим суб’єктом підроблених документів до комітету конкурсних торгів Калиніської міської ради. На меті у "кмітливих" господарників була участь та перемога в торгах на закупівлю продуктів харчування для дитячих садочків міста.

Наразі, відомості про вчинення даного кримінального правопорушення прокуратурою району внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань з попередньою правовою кваліфікацією ч. 1 ст. 190 (шахрайство), ч. 4 ст. 358 (використання завідомо підробленого документа) КК України.

Крім того, Хмільницькою міжрайонною прокуратурою виявлено факт внесення службовими особами відділу освіти райдержадміністрації до акту виконаних підрядних робіт з ремонту спортивного залу однієї з шкіл району за жовтень 2013 року, які в дійсності не виконувались.

Міжрайпрокуратурою за даним фактом до ЄРДР внесено відомості за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366 (службове підроблення), ч. 1 ст. 15 (замах на злочин) КК України.

Матеріали обох кримінальних проваджень для проведення досудових розслідувань скеровано в місцеві органи внутрішніх справ.



Переглядів: 3201
Поширень: 0