Слідчо-оперативні підрозділи ГУ Міндоходів у Вінницькій області посилюють заходи з протидії ухиленню від сплати податків суб’єктами господарювання. Нині на території області відпрацьовується близько 5 великих міжрегіональних схем виведення грошових потоків у тіньовий сектор економіки.

Співробітниками підрозділу по боротьбі з розкраданням бюджетних коштів ГУ Міндоходів у Вінницькій області викрито факт закупівлі енергообладнання за завищеними цінами посадовцями підрозділу державного підприємства енергетичної галузі. Підприємство закупило у переможця торгів – кримського ТОВ – пристрій для стабілізації напруги вартістю близько 20 мільйонів гривень. Оперативники між тим встановили, що товар був закуплений безпосередньо у виробника – вітчизняного підприємства (про що свідчать відповідні документи), та ще й доставлений покупцеві за рахунок відправника. Вартість його склала 12,5 млн. грн. Фірма ж, яка виграла тендер на постачання пристрою, найімовірніше існує лише на папері – офісне приміщення, як і трудові ресурси, і склади, і виробниче обладнання (усе, що свідчить про заявлений вид діяльності) – відсутні.

Натомість службовим особам вінницького державного підприємства доведеться пояснити слідчим ГУ Міндоходів у Вінницькій області, куди поділися «зайві» 7,5 млн. грн. бюджетних коштів, переплачені за закуплене обладнання. А це, між іншим більше 6 тисяч середніх місячних пенсій по області, або ж допомога по народженню дитини кільком сотням молодих мам – з однієї лише оборудки. Вже розпочато кримінальне провадження за ознаками складу злочинів, передбачених ст.ст. 209 та 191 Кримінального кодексу України по факту легалізації бюджетних коштів та привласнення державних коштів в особливо великих розмірах.

Слід відзначити, що боротьба зі схемами ухилення від сплати податків, відшкодування завданих державі збитків, а відтак залучення додаткових резервів до бюджету шляхом виведення коштів з «тіні» є серед основних пріоритетів роботи органів Міндоходів.



Переглядів: 2979
Поширень: 0