Операція з придбанням сміттєвоза для одного з селищ на Вінниччині спустошила фонд охорони навколишнього середовища майже на чверть мільйона гривень. От тільки сміттєвоза у селищі в очі ніхто не бачив.

Подробиці покупки зацікавили прокуратуру і, як виявилось, недаремно. Службовці селищної ради ще минулого року перерахували 330 тисяч гривень обласного фонду охорони навколишнього природного середовища приватному підприємцю з міста Кременчука, який переміг у тендері на поставку сміттєвоза. Перерахунок коштів провели на підставі договору закупівлі та акту приймання-передачі. Проте, автомобіль за місцем призначення так і не прибув.

За даним фактом прокурором Томашпільського району зареєстровано кримінальне провадження й на сьогодні проводиться досудове розслідування.

Зі слів прокурора області В\'ячеслава Соколового, екологічна сфера є однією з улюблених для зловживань чиновників.

В цілому ж, результатом нагляду за додержанням і застосуванням законів у бюджетній сфері органами прокуратури Вінниччини стало 7 зареєстрованих кримінальних проваджень, 45 подань, за наслідками розгляду яких до відповідальності притягнуто 20 службових осіб, з яких троє - працівники органів контролю. За актами прокурорського реагування до бюджету відшкодовано понад 900 тис грн.



Переглядів: 2676
Поширень: 0