Залишилися порожніми 20 дворів. Нині оформляються документи, за якими Дубівка переходить у приватну власність братів Стороженків.

— Офіційно село не закрито, — розповідає голова Торканівської сільради, куди входить Дубівка, 54-річний Валерій Ятковський. — Коли вже демонтували високовольтну лінію, спробували через Інтернет знайти людей, які б не дали населеному пункту остаточно зникнути з карти України.

Відгукнулися колишні жителі Торканівки, а нині кияни брати Василь і Станіслав Стороженки. Вони мають будівельне підприємство в столиці.

— Стороженки вже замовили проект, за яким у Дубівці має бути туркомплекс для відпочинку, мисливства, — каже заступник голови Тростянецької райдержадміністрації Олексій Алексєєв.

Брати скуповують дубівські садиби. На них немає документів. Тому їх власники раді й невеликим грошам за свої двори. Погоджуються на 300–1200 грн.

Територія Дубівки — 35,7 га. До села прилягає територія в понад 20 тис. га лісу новоствореного парку ”Південне Поділля”. Там чимало білих грибів, суниць, полуниць і ожини. Водяться зайці, лосі, косулі, олені, кабани. Поряд проходить залізнична колія Гайворон–Рудниця. До села є дорога з твердим покриттям.

— Майбутні господарі хочуть зробити до села хорошу дорогу, жителям сусідніх сіл обіцяють у туристичному комплексі кілька десятків робочих місць, — каже Ятковський. — А поки що поновили в Торканівці кілометр електролінії.


Переглядів: 3920
Поширень: 0