У Чернівецькому районі працівники міліції затримали 17-річного підлітка, який протягом кількох ночей викрав 7 одиниць автотранспорту у своїх односельців. Хлопець виправдовується тим, що йому дуже подобається кататися на автівках та моторолерах, і це захоплення спокушає його на правопорушення.

Як розповів начальник Чернівецького райвідділу міліції Іван Костюк, протягом останніх днів до міліції звернулися семеро жителів одного з сіл району з заявами про те, що вночі невідома особа скоїла крадіжку їхнього автотранспорту - 3 машини і 4 мопеди. Весь автотранспорт був знайдений правоохоронцями на сусідніх вулицях села або неподалік населеного пункту та повернутий власникам.

За відбитками пальців, вилучених у салонах автівок та моторолерах, особа причетна до їх викрадень була встановлена. Ним виявився 17-річний місцевий житель. Хлопець знаходиться на обліку у міліції та вже притягувався до кримінальної відповідальності за скоєння крадіжок.

Зі слів неповнолітнього зловмисника, керування транспортним засобами йому на стільки подобається, що він не міг втриматися від спокуси сісти за кермо чужого транспорту. Нічні подорожі закінчувалися тоді, коли у баку не ставало пального.

Слідчим відділом міліції відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст. 289 КК України (незаконне заволодіння транспортним засобом). Зловмиснику загрожує покарання до 8 років ув’язнення.



Переглядів: 3190
Поширень: 0