Підписавши завідомо неправдиві документи на придбання портативного ультразвукового сканера, директор та головний бухгалтер однієї з державних районних лікарень ветеринарної медицини Вінницької області розтратили 53 000 гривень бюджетних коштів.

Як розповів начальник УБОЗ УМВС України у Вінницькій області Валерій Пастух, посадові особи, зловживаючи службовим становищем, склали та підписали завідомо неправдиві документи про отримання портативного ультразвукового сканера у підприємця з іншої області.

Під час перевірки документації виявилося, що даний апарат знаходиться на балансі ветеринарного закладу, а фактично у лікарні його немає.

Слідчим відділом міліції відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 366 Кримінального кодексу України (службове підроблення). За таке правопорушення передбачено покарання у вигляді штрафу до 250 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.


Переглядів: 2687
Поширень: 0