До чергової частини Немирівського РВ УМВС України у Вінницькій області звернулась 31-річна місцева жителька з заявою про те, що серед білого дня незнайома жінка шляхом обману заволоділа її золотими прикрасами.

Зі слів заявниці, на одній з автобусних зупинок райцентру до неї підійшла незнайомка, яка сказала, що бачить на жінці прокляття. Через це в неї є життєві негаразди, хвороби та безліч неприємностей. Потерпілу зацікавило усе, про що казала випадкова знайома, адже у неї дійсно були проблеми, тому охоче підтримала розмову з нею та почала жалітися на життя. Співрозмовниця сказала, що причина усіх негараздів – це порча, зроблена на грошах або золоті. Аби її позбутися, треба принести їй золоті прикраси для проведення ритуал. «Цілителька» вночі мала закопати золоті речі на сільському кладовищі, та, керуючись «голосом зверху», відмовити та відвернути негаразди, а після цього повернути прикраси. На пропозицію «цілительки» жінка охоче погодилась та того ж дня, зустрівшись в обумовленому місці, передала їй золоті прикраси. Більше свою «рятівницю» довірлива жінка не бачила.

Як розповів начальник Немирівського РВ УМВС Василь Максимчук, затримали зловмисницю працівники міліції в одному з сіл району. Нею виявилася 37-річна жителька м. Луцьк, яка приїхала на Вінниччину в гості до своїх родичів. Як з’ясувалось, раніше вона неодноразово притягувалась до кримінальної відповідальності.

Слідчим відділом міліції відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство). За таке правопорушення передбачено покарання у вигляді обмеження волі на строк до 3 років.

Наразі правоохоронці встановлюють її причетність до скоєння аналогічних злочинів.

Працівники міліції звертаються до громадян з проханням не довіряти малознайомим людям, бути більш пильними, щоб не потрапити в тенета шахраїв.



Переглядів: 2830
Поширень: 0