Посів конопель виявили працівники міліції на присадибній ділянці у мешканки с. Пиків Калинівського району. Зі слів жінки, нарковмісними рослинами вона збиралась лікувати кишкові хвороби у корів та телят.

У Калинівському районі на присадибній ділянці 23-річної жительки села Пиків працівники міліції виявили майже 50 рослин коноплі.

У 23-річної вінничанки міліція виявила 50 рослин коноплі

Зі слів жінки, від літніх людей вона чула, що з рослин конопель можна приготувати ліки від кишкових хвороб для крупної рогатої худоби. Оскільки вона у господарстві тримає корів, то цього року вирішила власноруч для них готувати лікарське зілля.

У 23-річної вінничанки міліція виявила 50 рослин коноплі

Про те, що за вирощування наркотичної рослини передбачена кримінальна відповідальність, жінка знала. Щоб уникнути покарання, коноплю посіяла серед кукурудзи.

У 23-річної вінничанки міліція виявила 50 рослин коноплі

Вилучене наркотичне зілля направлено на дослідження у Науково-дослідний експертно-криміналістичний центр при УМВС України.

Слідчим відділом міліції відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 310 КК України (посів або вирощування снотворного маку чи конопель) КК України. За таке правопорушення передбачено покарання у вигляді обмеження волі на строк до трьох років.


Переглядів: 3069
Поширень: 0