На підставі ухвали слідчого судді затримано громадянина, який будучи засновником та займаючи посаду директора одного з товариств Вінниччини, незаконно заволодів майже 313 тис грн державних коштів.

Як установлено, підприємство, ставши переможцем тендерної процедури, мало розчистити р. Здвиж, аби захистити від підтоплення присадибні ділянки у смт. Макарів Київської області. Проте, "винахідливий" керівник, маючи на меті заволодіти коштами без виконання даних робіт, підробив документи, на підставі яких йому було перераховано вищезазначену суму.

У подальшому, легалізувавши дані грошові кошти й бажаючи приховати свої злочинні дії, він вийшов зі складу засновників товариства та звільнився з посади директора.

На сьогодні зловмиснику оголошено про підозру, а слідчим відділом міліції, за процесуального керівництва прокуратури м. Вінниці, здійснюється досудове розслідування кримінального провадження, відкритого за даним фактом за ч. 4 ст. 191 (заволодіння майном у великих розмірах, шляхом зловживання службовим становищем), ч. 1 ст. 209 (легалізація доходів, одержаних злочинним шляхом), ч. 1 ст. 366 (службове підроблення), ч. 4 ст. 358 (використання завідомо підробленого документа) КК України.


Переглядів: 2728
Поширень: 0