Як розповів начальник Немирівського райвідділу міліції Василь Максимчук, 18 вересня о 9.50 до міліції надійшло повідомлення від лікаря-гінеколога Немирівської центральної лікарні про те, що до них за допомогою звернулась 37-річна жінка з кровотечею у післяпологовому стані. Факт народження дитини пацієнтка категорично заперечувала.

Опитавши жінку, правоохоронці з’ясували, що кілька годин тому, біля господарського приміщення власного домогосподарства жінка народила дівчинку та залишила її під дошками у туалеті. Свій вчинок породілля пояснила тим, що немовля народилось мертвим.

За місцем проживання горе-матері негайно виїхала слідчо-оперативна група міліції. У вказаному жінкою місці правоохоронці виявили мертву новонароджену дитину.

Новонароджену дівчинку мати заховала в туалеті під дошками

У 37-річної жінки – це була перша вагітність, яку вона ретельно приховувала, і на облік у лікарні не ставала. Зі слів породіллі, вона хотіла мати власну родину, але матір, з якою вона разом проживала – не дозволяла. Жінка запевняє, якби її донечка народилась живою, усе б було по іншому.

Наразі призначена судово-медична експертиза, яка встановить, що стало причиною смерті новонародженої.

Слідчим відділом міліції відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 117 Кримінального кодексу України (умисне вбивство матір’ю своєї новонародженої дитини). За такий злочин передбачено покарання до 5 років позбавлення волі.



Переглядів: 3492
Поширень: 0