Основні види підготовчих робіт по підприємствам житлово-комунального господарства, паливно-енергетичного комплексу та закладах соціальної сфери по області завершені. Про це доповідаючи на Всеукраїнській селекторній нараді, яка відбулась 2 жовтня під головуванням Віце-прем\'єр-міністра – Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимира Гройсмана зазначив перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Гижко.

Кожен третій об’єкт соціальної сфери, які в цілому будуть переведені на альтернативні види палива по Україні - вінницький, - Гижко

В обласній студії участь у засіданні взяли представники структурних підрозділів облдержадміністрації, які відповідальні за підготовку об’єктів краю до опалювального сезону.

Інформуючи учасників засідання щодо ситуації в області Андрій Гижко зазначив, що на Вінниччині з метою економії природного газу, по бюджетним закладам та теплопостачальним підприємствам продовжується виконання позапланових робіт по дооснащенню котелень котлами з використанням альтернативного палива. Запуск готових котелень буде здійснено вже з використанням альтернативних видів палива, решта котелень буде запущена на існуючих газових котлах, після завершення будівельно-монтажних робіт, буде здійснено переключення на альтернативне паливо.

«Наша область має чим гордитися, адже кожен третій об’єкт соціальної сфери, які в цілому будуть переведені на альтернативні види палива по Україні - вінницький» – наголосив Андрій Гижко.

В ході селекторної наради Володимир Гройсман в черговий раз наголосив на важливості заміщення та економії споживання газу.

Кожен третій об’єкт соціальної сфери, які в цілому будуть переведені на альтернативні види палива по Україні - вінницький, - Гижко

«Виходячи з того, що для проходження опалювального періоду з мінімальними потребами енергоносіїв, Україні не вистачає 5 мільярдів кубометрів газу. Тому економити потрібно сьогодні, оскільки при сильних морозах взимку маємо пройти пікові навантаження без жодних збоїв», – звертаючись до представників областей зазначив Віце-прем’єр.

Зосередив увагу Віце-прем\'єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимир Гройсман і на питанні вчасних і в повному об’ємі розрахунків за спожитий газ, наголосивши, що це питання національної безпеки. За його словами, Уряд сьогодні прораховує різні можливі сценарії проходження опалювального пеіроду.

«Ми будемо готові адекватно реагувати на будь-який розвиток подій. Але від того, наскільки буде ситуація критичною, залежить від кожного регіону, кожного населеного пункту і кожного споживача», - наголосив Володимир Гройсман.

Кожен третій об’єкт соціальної сфери, які в цілому будуть переведені на альтернативні види палива по Україні - вінницький, - Гижко

Цьогоріч опалювальний сезон згідно рішення Кабінету Міністрів України буде відтерміновано. Коли саме розпочнеться подача тепла житловому фонду та об’єктам соціальної сфери залежатиме від погодних умов.

«Хотів би звернутися до мешканців Вінниччини, щоб вони з розумінням віднеслися до даного рішення. Адже такі вимушені заходи в України проводяться через дефіцит газу. Однак, як запевнили нас в Мінрегіоні, у випадку різкого зниження середньодобових показників температури зовнішнього повітря, облдержадміністрація отримає відповідні вказівки забезпечити підключення тепла» - зауважив перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Гижко.



Переглядів: 3131
Поширень: 0