Фахівці Держфінінспекції у Вінницькій області протягом січня-вересня 2014 року забезпечили усунення порушень, що призвели до втрат фінансових і матеріальних ресурсів, на суму більш як 29,6 млн грн.

За результатами контрольних заходів керівники місцевих органів влади, підприємств, установ та організацій прийняли 215 управлінських рішень.

За матеріалами ревізій правоохоронні органи розпочали 29 досудових розслідувань та вручили 7 письмових повідомлень про підозру у вчиненні кримінального правопорушення.

Задля максимального відшкодування втрат фінансових і матеріальних ресурсів до суду пред’явлено 34 позови на суму понад 25 млн грн.

У 140 випадках до установ, під час ревізій яких виявлено порушення, застосовано фінансові санкції у вигляді зупинення операцій з бюджетними коштами, призупинення бюджетних асигнувань і зменшення бюджетних призначень.

За вчинені фінансові порушення 440 посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності, 168 – до дисциплінарної та матеріальної, у тому числі 5 осіб звільнено із займаних посад.

Нагадуємо, що в Державній фінансовій інспекції у Вінницькій області щодня, крім вихідних та святкових днів, з 09.00 до 18.00, а в п’ятницю з 09.00 до 16.45 функціонує «телефон довіри». Зателефонувавши за номером (432) 66-28-96 кожен громадянин може повідомити про факти незаконного використання посадовими особами підприємств, установ, організацій бюджетних коштів.

Крім того, в інспекції за номером (432) 66-13-92 діє пряма «антикорупційна лінія», за якою можна повідомити про випадки зловживання посадовими особами Держфінінспекції у Вінницькій області службовим становищем, - повідомляє прес-служба відомства.



Переглядів: 3823
Поширень: 0