Зустріч керівника Вінниччини Анатолія Олійника з представниками Американського інвестиційного фонду NCH (New Century Holdings) відбулася 10 жовтня у приміщенні обласної державної адміністрації. Основною темою для розмови стали потенційні напрями співробітництва.

Американський інвестиційний фонд NCH зацікавився інвестиціями у Вінницьку область. Навіть почав будувати перший об\'єкт

«Вінниччина має велике прагнення до співпраці з усіма зацікавленими сторонами, в тому числі й міжнародними представництвами та інвесторами. Нині ми докладаємо серйозних зусиль задля стабілізації ситуації в області, підтримки наших військовиків на Сході України, щодо збереження нашої державності і територіальної цілісності. Тому дуже багато питань доводиться вирішувати у стислі терміни. Але попри це, ми констатуємо динамічний розвиток регіону, особливо аграрного сектору: за підсумками 9 місяців сільськогосподарський комплекс області продемонстрував індекс виробництва на рівні 138 %. З року в рік нарощуємо виробництво молока, продукції рослинництва. На сьогодні маємо 3 млн. тонн зернових, ранньої групи – більше 2,3 млн. тонн, що є рекордним для області результатом. І нині основне питання – збереження та переробка вирощеного», - зазначив Анатолій Олійник. Відтак зауважив, що Вінниччина є інвестиційно привабливим регіоном, і висловив сподівання, що підписання Угоди про асоціацію з ЄС відкриє як для Української держави, так і для області зокрема нові можливості та перспективи.

Генеральний директор Американського інвестиційного фонду NCH Майкл Бертрам, у свою чергу, підтвердив прагнення до співробітництва, підкресливши, що їхній фонд працює в Україні вже близько 20 років, 7 з яких – в аграрному секторі. «Ми формуємо польові компанії, вирощуємо зерно, реалізуємо його та експортуємо. Обробляємо землі і у Вінницькій області. На сьогодні ми вклали у сільське господарство України 1 млрд. доларів. А 2 тижні тому створили новий інвестиційний фонд, призначений для інвестування саме в аграрний сектор України, - зазначив Майкл Бертрам. – Ми хотіли б продовжувати роботу у цьому напрямі, а також надавати послуги фермерам, в тому числі й фінансування, засоби та ресурси, необхідні для їх діяльності. Адже розуміємо, що саме невеликі фермерські господарства – основа сільськогосподарського комплексу».

Американський інвестиційний фонд NCH зацікавився інвестиціями у Вінницьку область. Навіть почав будувати перший об\'єкт

Керівник фонду також повідомив, що кілька тижнів тому вони розпочали будівництво нового елеватора на території Жмеринського району з обсягом інвестицій близько 15 млн. доларів. По завершенню об’єкта в регіоні буде створено майже 40 робочих місць.

«Ми хотіли б розглядати Вінниччину як один із базових для нас регіонів. Нас не лякають погодні умови, ціновий ризик чи податки. Основне питання – в гарантіях: нам важливо, щоб наш актив був захищеним», - зауважив Майкл Бертрам.

Підсумовуючи зустріч, голова обласної державної адміністрації Анатолій Олійник відзначив, що акцент на перспективах малих та середніх фермерських господарств є досить позитивним. Відтак запевнив, що обласна влада відкрита до діалогу і максимально сприятиме інвесторам, зацікавленим у співпраці.



Переглядів: 4764
Поширень: 0