Як розповів в.о. начальника Бершадського райвідділу міліції Олег Беспалько, за оперативною інформацією стало відомо, що в одному з сіл району у своєму будинку місцевий житель незаконно зберігає патрони. Ця інформація підтвердилась, коли за вказаною адресою приїхали правоохоронці.

За словами правопорушника, патрони близько 15 років назад йому дав знайомий, і з тих пір, він їх зберігає на всяк випадок.

Вилучені боєприпаси направлені в Науково-дослідний експертно-криміналістичний центр при УМВС на експертизу.

Слідчим відділом міліції відкрито кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). За таке правопорушення передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 7 років.

Нагадуємо, що органами внутрішніх справ Вінниччини проводяться заходи щодо добровільної здачі громадянами незареєстрованої вогнепальної зброї, боєприпасів, вибухових речовин і спеціальних засобів, заряджених речовинами сльозогінної, дратівної та травматичної дії. Громадяни, які добровільно звернуться до міліції та здадуть свою незареєстровану зброю та боєприпаси, звільняються від притягнення до адміністративної та кримінальної відповідальності.



Переглядів: 3039
Поширень: 0