Варто відзначити, що із 45 населених пунктів Бершадського району природний газ підведено до 16 сіл, в яких проживає 15 тисяч чоловік, що становить 25% населення району. Протяжність газових мереж по району становить 350 км. Природним газом у районі сьогодні користується близько 5 тисяч абонентів.

На Вінниччині продовжують газифіковувавати села

У 2011 році було виготовлено проектно – кошторисну документацію на будівництво підвідного газопроводу Шляхова – Серединка – Тернівка. Інвестором даного будівництва виступило ПАТ «Вінниця газ». В 2012 році було розпочато будівництво першої черги підвідного газопроводу від АГРС Шляхова до сіл Березівки та Серединки.

На Вінниччині продовжують газифіковувавати села

На початку поточного року введено в експлуатацію підвідний газопровід протяжністю 8,6 км вартістю 3,2 млн.грн. На території Серединської сільської ради знаходиться 322 двори , в яких проживає 736 чоловік. Жителями села було створено кооператив, головою якого обрано Ящука Івана Васильовича.

На Вінниччині продовжують газифіковувавати села

Членами кооперативу виявили бажання стати 86 сімей. На будівництво розподільчих мереж по селу члени кооперативу внесли по 8 тисяч грн. На даний час прокладено 10,7 км вуличних мереж, підведено природний газ 81 абоненту, на що освоєно близько 650 тис. грн. Підключення абонентів продовжуватиметься.



Переглядів: 4577
Поширень: 0