На об’єкті незавершеного будівництва – Сосонській загальноосвітній школі I-III ступенів 16 жовтня побували з інспекційним візитом заступник голови ОДА-директор департаменту освіти і науки облдержадміністрації Ігор Івасюк та начальник управління капітального будівництва облдержадміністрації Руслан Слюсаренко. Посадовців супроводжували голова Вінницької РДА Віктор Шмігель, представники підрядної будівельної організації, керівництво школи, журналісти.

У школи в с. Сосонка до холодів обіцяють збудувати дах

Зведення даху на об’єкті до настання холодів є першочерговим завданням, пріоритетом № 1 як для районної влади, так і для обласного керівництва.

Нагадаємо, 25 вересня будівельний майданчик у с. Сосонка відвідав голова ОДА Анатолій Олійник, щоб переконатися у наявності матеріалів для накриття. Тоді роботи зі зведення даху тільки починались.

У школи в с. Сосонка до холодів обіцяють збудувати дах

«Ця школа дуже потрібна, - розрахована за проектом на 260 учнів, вона виконуватиме роль освітнього центру, надаватиме якісні освітні послуги жителям Сосонки та навколишніх сіл. Сьогодні ми переконались, що робота над даним об’єктом, попри фінансові труднощі, не просто триває, вона йде досить швидкими темпами», - зауважив Ігор Івасюк.

У школи в с. Сосонка до холодів обіцяють збудувати дах

За його словами, накриття даху дасть можливість зберегти від руйнування вже існуючу конструкцію і розпочати внутрішні роботи.

Відповідно до коментарів начальника управління капітального будівництва облдержадміністрації Руслана Слюсаренка, на завершення робіт із накриття школи з обласного бюджету виділено 750 тис. грн. Всі необхідні матеріали є в наявності, тож справа за підрядниками.

«Коригування проектної документації на дане будівництва було здійснено у 2014 році на основі нової законодавчої бази для закладів такого типу, тож проект школи є найсучаснішим, затримка лише за фінансуванням», - підсумував він.

У школи в с. Сосонка до холодів обіцяють збудувати дах

Руслани Слюсаренко висловив впевненість, що у наступному році фонд регіонального розвитку все ж таки надасть кошти для завершення довгобуду у Сосонці. Відповідно до кошторисної документації, за словами посадовця, залишки становлять майже 10 мільйонів гривень.

Користуючись нагодою, посадовці разом із журналістами завітали до старого приміщення школи, якому уже майже сто років.

У школи в с. Сосонка до холодів обіцяють збудувати дах

Хоч впадає в очі загальна тіснота, відсутність їдальні та спортзалу, проте атмосфера у навчальному закладі панує ділова, а діти навчаються з охотою.

Ігор Івасюк відвідав кілька класних кімнат, де саме проходили заняття із основ безпеки життєдіяльності, поспілкувався з учнями та вчителями.

У школи в с. Сосонка до холодів обіцяють збудувати дах

Посадовець відзначив, що стараннями педагогічного та батьківського колективу приміщення утримується у доброму стані: класи відремонтовані, коридори охайні, працюють внутрішні вбиральні. Однак нової школи чекають тут усі із нетерпінням.



Переглядів: 6182
Поширень: 0