Вирішення питання про уникнення адміністративного покарання та повернення своєї автівки, обернулося для 33-річного мешканця Козятинщинни кримінальним провадженням. Чоловік запропонував працівнику ДАІ 1000 гривень неправомірної вигоди.

Співробітниками ДАІ під час несення служби по нагляду за безпекою дорожнього руху в селищі Глухівці був зупинений автомобіль «ВАЗ-2102», за кермом якого знаходився місцевий житель. Під час огляду автомобіля було встановлено, що він у технічно несправному стані. За експлуатацію такого транспортного засобу передбачена адмінвідповідальність. Аби уникнути покарання та штрафу, водій запропонував та надав державтоінспектору 1 000 гривень неправомірної вигоди.

Автомобіль поміщений на арештмайданчик.

Тепер чоловік відповідатиме не лише за адміністративне, але й за кримінальне правопорушення, передбачене ч.1 ст. 369 КК України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної винагороди службовій особі). За таке правопорушення передбачений штраф у розмірі до 750 неоподаткованих мінімумів доходів громадян або позбавлення волі на строк до 4-х років із спеціальною конфіскацією.



Переглядів: 2973
Поширень: 0