Працівники міліції затримали зловмисника, який обґрунтовано підозрюються у скоєнні розбійного нападу на свою 85-річну односельчанку. Увірвавшись вночі до будинку старенької, зловмисник познущався над жінкою та її 84-річним гостем та забрав у пенсіонерки 1000 гривень.

Повідомлення про те, що в будинок літньої жінки вдерся невідомий та відібрав у старенької заощадження надійшло до Козятинського райвідділу міліції 5 січня. У домогосподарстві старенької ледь живими з численними тілесними ушкодженнями сусіди знайшли господиню та її гостя – священика з Літинського району. Потерпілих було госпіталізовано до лікарні, однак від завданих ран 84-річний чоловік у лікарні помер.

На Вінниччині затримали 29-річного зека, який до смерті забив священника

За словами начальника УМВС у Вінницькій області Ігоря Моренця, для встановлення особи зловмисника, який вчинив жорстоку розправу над пенсіонерами, були задіяні досвідчені оперативники та кінологічна служба. Одразу вийти на слід злочинця працівникам міліції не вдалось, тож були задіяні оперативні можливості та усі необхідні заходи для затримання зловмисника. Було опитано та перевірено декілька десятків осіб, які могли бути причетними до скоєного. Незабаром в ході проведення оперативно-розшукових заходів, міліціонери затримали підозрюваного у вчиненні розбою в Ямполі.

Ним виявився непрацюючий 29-річний раніше судимий житель села Комсомольське. Він дуже добре знав потерпілу та жив по-сусідству.

На Вінниччині затримали 29-річного зека, який до смерті забив священника

У райвідділі затриманий зізнався та розповів, що вночі він розбивши вікно, заліз в будинок пенсіонерки. Побачивши в одній з кімнат літніх людей, він почав бити їх та погрожуючи розправою, вимагати заощадження. Отримавши гроші, зловмисник вирішив познущатись над своїми жертвами ще й морально - нападник зірвав зі священика хрест. Насолодившись розправою та побачивши, що старенький перестав подавати ознаки життя, нелюд залишив будинок своїх жертв.

Наразі підозрюваний затриманий в процесуальному порядку за підозрою у скоєнні злочину. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 187 КК України (розбій, поєднаний із проникненням у житло). Нападнику загрожує до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Проводяться слідчі дії.



Переглядів: 4187
Поширень: 0