Працівники міліції затримали молодика, який обґрунтовано підозрюється у скоєнні двох вбивств у Барському та Мурованокуриловецькому районах Вінниччини. У пошуках грошей потрапивши в оселі стареньких, зловмисник жорстоко вбив своїх жертв.

До чергової частини Мурованокуриловецького райвідділу міліції надійшло повідомлення від жителя села Обухів про те, що в одній з кімнат будинку виявлено тіло 73-річного власника. За декілька хвилин на місці події уже працювала слідчо-оперативна група міліції. Експерти констатували на тілі загиблого відкриту черепно-мозкову травму, яка і стала причиною смерті.

19-річний "Раскольніков" позбавив життя двох пенсіонерів. Чоловіка - за спиртне, жінку - за 85 гривень

Доки тривав огляд місця події до правоохоронців надійшло ще одне повідомлення про вбивство літньої жінки у місті Бар. За характером нанесених тілесних ушкоджень та психологічним портретом ймовірного вбивці міліціонери припустили, що це справа рук одного й того ж злочинця.

За словами заступника начальника обласної міліції Олександра Глянька, над розкриттям даних злочинів працювала уся районна міліція та оперативники обласного управління. Міліціонери ретельно відпрацювали всі можливі версії загибелі літніх людей, погодинно відновили хронологію дня напередодні вбивств, шукали свідків та перевіряли підозрюваних осіб. Врешті зібрана інформація дала можливість натрапити на слід вбивці. Ним виявився непрацюючий 19-річний односелець загиблого пенсіонера.

19-річний "Раскольніков" позбавив життя двох пенсіонерів. Чоловіка - за спиртне, жінку - за 85 гривень

У зловмисника міліціонери вилучили мобільний телефон, ключі від будинку однієї з жертв, закривавлений одяг, знаряддя злочину та інші речові докази.

У райвідділі молодик зізнався та розповів обставини кривавої розправи над своїми жертвами. Перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, він прийшов до старенького односельця та почав вимагати спиртне. Отримавши відмову, зловмисник схопив молоток та завдав численних ударів потерпілому в область голови. Після того, як старенький перестав подавати ознаки життя, злочинець, знайшовши у будинку невелику суму грошей, затягнув тіло потерпілого в одну з кімнат та замкнувши будинок, пішов геть.

19-річний "Раскольніков" позбавив життя двох пенсіонерів. Чоловіка - за спиртне, жінку - за 85 гривень

Розуміючи, що його будуть шукати, він їздив по різним селам Вінниччини, доки не зупинився у місті Бар, де колись навчався в одному з учбових закладів.

Перебуваючи у районному центрі, він помітив самотню 82-річну жінку, яка поралась по господарству. Потрапивши у будинок старенької через відчинені двері, зловмисник знайшов 85 гривень та вже збирався йти. На свою біду, саме в цей момент, до оселі зайшла власниця. Молодик напав на стареньку, штовхнув її на підлогу, декілька разів вдарив по голові обухом сокири та накривши тіло простирадлом, залишив будинок своєї жертви.

19-річний "Раскольніков" позбавив життя двох пенсіонерів. Чоловіка - за спиртне, жінку - за 85 гривень

Наразі зловмисник затриманий в процесуальному порядку за підозрою у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст.115 КК України (умисне вбивство). За скоєння такого злочину передбачено покарання до 15 років позбавлення волі.

Триває розслідування в рамках якого підозрюваному буде призначена судово-психіатрична експертиза, яка встановить чи усвідомлював зловмисник свої дії в момент скоєння злочину.



Переглядів: 4729
Поширень: 0