Працівники сектору боротьби з економічною злочинністю Піщанського райвідділу міліції викрили злочинну діяльність очільника одного з підприємств району. Службовець реалізував ввірене йому майно за готівку та «забув» внести кошти на рахунки підприємства.

Являючись службовою особою підприємства, 49 % статутного капіталу якого належать Піщанській районній раді, чоловік був уповноважений представляти інтереси підприємства, розпоряджатися його майном та вчиняти будь-які дії, необхідні для здійснення господарської діяльності товариства.

Як розповів начальник Піщанського райвідділу міліції Василь Мазур, оперативники попередньо встановили, що директор, зловживаючи своїм службовим становищем, реалізував автогрейдер ДЗ-143, який був йому ввірений районною радою. Отримавши 95 000 гривень готівкою, службовець не вніс кошти ні на рахунки підприємства, ні безпосередньо в касу, а привласнив їх. Своїми діями зловмисник завдав збитків громаді Піщанського району.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України. Таке правопорушення карається обмеженням волі на строк до п\'яти років або позбавленням волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.



Переглядів: 2862
Поширень: 0