Жертвами телефонних шахраїв стали одразу три мешканки Вінниччини. Жінкам телефонували невідомі та, представляючись працівниками банку, «відновили» їхні картки на загальну суму 63 500 гривень.

В Піщанському районі від дій зловмисників постраждала 64-річна жінка. На її телефон надійшов дзвінок від «співробітника» одного з банків. Зловживаючи довірою клієнтки, шахрай заволодів коштами з її кредитної карти у сумі 9 458 гривень.

За схожою схемою 2300 гривень втратила 27-річна мешканка Томашполя. Під час спілкування з «працівником банку» жінка втратила пильність та залишилась без власних коштів.

Найбільше аферистам вдалось поживитись в Калинівському районі. На мобільний телефон 56-річної вінничанки зателефонував невідомий чоловік та, представившись «співробітником банку», повідомив, що у зв’язку з ускладненням становища на сході України, необхідно провести відновлення її картки. Повіривши аферисту, жінка продиктувала номер своєї картки. Після цього на її мобільний надійшло СМС-повідомлення про зняття з рахунку 3200 доларів США.

За даними фактами відкрито три кримінальних провадження за ч. 1 ст. 190 (шахрайство) КК України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу до п\'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадських робіт на строк до двохсот сорока годин, або виправних робіт на строк до двох років, або обмеження волі на строк до трьох років. Триває розслідування.



Переглядів: 3332
Поширень: 0