Не зважаючи на численні застереження правоохоронців, на Вінниччині стара шахрайська схема діє безвідмовно. Цього разу 73-річна пенсіонерка з Хмільника віддала аферисту, який видав себе за її сина 22 тисячі гривень.

Жінці на мобільний зателефонував начебто син та повідомив прикру новину - чоловік раптово занедужав і йому терміново необхідні кошти на операцію. Голос телефонуючого був схвильованим, тож жінка навіть не припустила, що розмовляє з чужою людиною.

Вона негайно перерахувала кошти через термінал і лише через деякий час вирішила зателефонувати сину та спитати чи отримав він гроші. Невдовзі з’ясувалось, що з чоловіком все гаразд і ніяких коштів він не отримував.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 190 (шахрайство) КК України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу до п\'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадських робіт на строк до двохсот сорока годин, або виправних робіт на строк до двох років, або обмеження волі на строк до трьох років. Триває розслідування



Переглядів: 2688
Поширень: 0