Житель Томашпільського району став фігурантом кримінального провадження. Аби вирішити питання про уникнення адміністративного покарання за керування автомобілем у стані алкогольного сп’яніння, чоловік запропонував інспекторам ДАІ грошову винагороду у розмірі 2050 гривень. З початку року це третій задокументований факт дачі неправомірної вигоди працівникам Державтоінспекції.

У Тульчинському районі за порушення правил дорожнього руху працівники Державтоінспекції зупинили автомобіль «Опель», під керуванням 29-річного чоловіка.

Під час спілкування з водієм інспектори відчули різкий запах алкоголю від керманича. Для встановлення факту вживання алкоголю, водію запропонували пройти освідування за допомогою алкотестера «Драгер». Результат алкотестера підтвердив підозру вартових доріг - в організмі водія містилось 1.78 проміле алкоголю, що майже у 8 разів перевищує встановлену норму.

Автомобіль правопорушника було вилучено та поміщено на арештмайданчик.

Наступного дня горе-водій вирушив до відділення Державтоінспекції, щоб «вирішити питання» про уникнення адміністративної відповідальності та запропонував інспекторам 2050 гривень неправомірної винагороди.

Слідчим відділом міліції відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст. 369 Кримінального кодексу України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі). За таке правопорушення передбачено покарання до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої.



Переглядів: 3976
Поширень: 0