Міська лікарня у Ладижині отримала оновлене відділення Швидкої допомоги Ладижинського територіально-медичного об’єднання (TМО).

Майже 1,5 млн. гривень було витрачено на капітальний ремонт приміщення та придбання нового обладнання. З яких 1 мільйон гривень надала компанія ДТЕК власник Ладижинської ТЕС у рамках соціального партнерства компанії та міста Ладижин, ще 500 тис. грн., надала «Вінницька птахофабрика» що входить до складу компанії МХП.

Ремонтні роботи у відділенні швидкої допомоги, яке не знало оновлення вже 30 років, тривали майже рік – з квітня 2014 року

У Ладижині за гроші ДТЕК та "Вінницької птахофабрики" оновили відділення Швидкої допомоги

За цей час у відділенні вдосконалили кабінет приймального покою, службові приміщення. Реконструювали і в’їзний пандус для карети швидкої допомоги. Він став ширшим і тепер частково вкритий навісом, призначеним захищати від опадів пацієнтів, доставлених до лікарні на каталках реанімобілем. У відділенні повністю замінені меблі, двері, вікна на енергозберігаючі. Зовні будівля також утеплена.

Без допомоги інвесторів бюджет міста навряд чи осилив би таку роботу, каже міський голова Валерій Коломєйцев.

«Зрозуміло, що за кошти місцевого бюджету ми б не зробили цю роботу. Сьогодні можна назвати десятки прізвищ, хто робив і хто стояв у витоків цієї приємної події, але, авжеж, у першу чергу, низький уклін керівникам компанії ДТЕК, які створили Агенцію (місцевого економічного розвитку, - Lada.FM), які спрямували сюди практично мільйон гривень для виконання цієї задачі. Ми трішки зібрались і направили сюди за допомоги МХП - 500 тис. грн., через Агенцію. Вдумайтесь: півтора мільйона направлено. За рахунок цих підприємств і ми зуміли це зробити»,- каже міський голова Ладижина.

У Ладижині за гроші ДТЕК та "Вінницької птахофабрики" оновили відділення Швидкої допомоги

Крім того, Валерій Коломєйцев зазначив, що сьогодні підтримка інвесторами територіальних громад є вкрай важливою, адже в умовах економічної кризи громади можуть лише існувати, але не розвиватися.

За словами міського голови, щороку до бюджету Ладижина надходило 20 мільйонів гривень екологічного податку від Ладижинської ТЕС. Ще майже 5,2 млн. тис. грн., соціальних інвестицій ДТЕК спрямував у місто в 2014 році в рамках соціального партнерства. Але сьогодні Енергетичний ринок боргує генеруючим компаніям близько 4 мільярдів гривень, в тому числі 2 млрд. компанії ДТЕК і це, за словами мера, ставить під загрозу сумісні плани по наповненню бюджету Ладижина 2015 року.

У Ладижині за гроші ДТЕК та "Вінницької птахофабрики" оновили відділення Швидкої допомоги

Однак, те, що соціальна співпраця між Ладижином та ДТЕК буде продовжуватись, не дивлячись на складні часи для енергетики, підтвердив директор ДТЕК Ладижинської ТЕС Олександр Бобрик.

«За три роки у рамках партнерства компанія вклала порядку 11 млн. грн., в місцеві проекти. І на цьому наша співпраця не завершується. Ми зараз приступаємо до етапу розробки нової трирічної програми куди ви як мешканці міста зможете дати свої побажання що ще потрібно нам спільними зусиллями з міською владою покращити»,- відзначив він.

У Ладижині за гроші ДТЕК та "Вінницької птахофабрики" оновили відділення Швидкої допомоги

У свою чергу, присутній на заході заступник директора Департаменту охорони здоров\'я та курортів Вінницької облдержадміністрації Дмитро Білоус зазначив, що відкриття оновленого відділення швидкої в Ладижині стало першою вагомою подією у медичній сфері на Вінниччині цього річ та висловив сподівання, що співпраця міської влади та інвесторів на благо громади буде продовжена.

«Нам приємно, в Департаменті, бачити таку опіку місцевої влади і керівників (підприємств,- Lada.FM), що розташовані на вашій території, таких потужних колективів. Для того, щоб зробити таку красу для медичних працівників. Тим паче сьогодні»,- каже Дмитро Білоус.



Переглядів: 4428
Поширень: 0