В рамках Національної Енергетичної Безпеки та Стратегії першочерговими завданнями для обласної влади є скорочення споживання природного газу шляхом його заміщення нетрадиційними та альтернативними видами палива. На цьому наголосив під час апаратної наради 10 березня директор департаменту житлово-комунального господарства та інфраструктури облдержадміністрації Анатолій Вакар.

За його словами, заходи, які були спрямовані на зменшення споживання природного газу в минулому році дали свої результати. В цілому по області за минулий рік в зменшено споживання газу на 119,4 мільйони кубічних метри. В грошовому еквіваленті ця економія досягла 440 млн. грн.

Зокрема, населення спожило менше на 54 мільйони кубічних метрів, промислові підприємства – на 31, підприємства ТКЕ – на 27, бюджет - на 6,6 мільйони кубічних метрів.

Одним із найактуальніших напрямків, по якому в області проводиться значна робота, є переведення комунальних котелень бюджетних закладів з природного газу на альтернативу. Якщо на початок 2014 року було переведено 204 бюджетні заклади, то на початок 2015 року – вже 339. Щорічна економія споживання природного газу сягає 7 мільйони кубічних метрів.

Завдяки проведеним заходам, фактична економія газу бюджетними закладами з початку 2015 року становить 3,8 мільйони кубічних метрів. Для порівняння - за 5 місяців 2014 року цими ж установами було зекономлено лише 1,7 мільйони кубічних метрів газу.

Протягом 2015 року планується перевести на альтернативу понад 130 котелень бюджетної сфери. Після виконання запланованих заходів заміщення газоспоживання це дозволить збільшити економію природного газу бюджетними установами до 15 мільйони кубічних метрів газу на рік.

Необхідний обсяг капіталовкладень у 2015 році сягає 120,0 млн. грн.



Переглядів: 3162
Поширень: 0