Працівники міліції затримали двох 24-річних втікачів з Крижопільського виправного центра. Майже три тижні їх розшукували спеціально створені групи працівників міліції та Департаменту виконання покарань. За цей час зловмисники викрали 6 автівок у різних районах області.

1 березня під час вечірньої перевірки працівники Крижопільського виправного центру виявили зникнення двох засуджених. Орієнтування на втікачів одразу ж були надіслані в усі відділення міліції. Майже три тижні засуджених розшукували спільні групи працівників міліції та Департаменту виконання покарань.

18 березня один з чоловіків був затриманий Чернівецькому районі у знайомих. Другого втікача затримали оперативники ранком 19 березня в обласному центрі. Він знаходився у квартирі своєї подруги. Побачивши на порозі правоохоронців, чоловік намагався спуститися з квартири на п’ятому через балкон.

Як розповів керівник міліції Вінниччини Ігор Моренець, втікачі переховувалися у різних районах області у знайомих. Пересувалися у нічний час на викрадених автівках. За цей час вони викрали 6 машин «ВАЗ» та продали їх на запчастини. Усі автомобілі знайдені, два з них – у розібраному стані. Ще одну «шістку» зловмисники намагалися викрасти у Вінниці, але були помічені перехожими.

У Крижопільському центрі один з чоловіків відбував покарання за збут наркотиків, а інший за скоєння крадіжок, розбої та угон автотранспорту.

Слідчим відділом міліції відкриті кримінальні провадження за незаконне заволодіння транспортними засобами, спробу викрадення автотранспорту та уникнення виконання покарання.

Затримані перевіряються на причетність до інших майнових злочинів та території області та обласного центру.



Переглядів: 3070
Поширень: 0