28 березня в смт. Літин працівники вінницької міліції затримали озброєного чоловіка у камуфляжній формі, який обкрадав далекобійників. З’ясувалося, затриманого розшукують івано-франківські міліціонери за скоєння пограбувань.

Як розповів заступник начальника УМВС Олександр Глянько, у смт. Літин оперативники затримали підозрілого чоловіка у камуфляжній формі. Увагу правоохоронців він привернув зовнішнім виглядом – светр, куртка з написом «Рятівник», шеврон одного з бойових підрозділів, які несуть службу в зоні АТО, та камуфляжні штани. Оскільки документів у чоловіка не було, його доставили у відділ міліції для встановлення особи. Під час поверхневого огляду у нього вилучили пістолет, перероблений на відстріл дрібнокаліберними кулями.

Затриманим виявився 32-річний раніше судимий житель одного з сіл Івано-Франківської області. Як з’ясувалося, його розшукують івано-франківські міліціонери за підозрою у скоєнні пограбувань далекобійників та крадіжок.

Зловмисник представлявся водіям-далекобійникам бійцем АТО, казав, що повертається додому з зони бойових дій у відпустку та просив підвезти. У пункті призначання псевдобоєць зникав разом з барсетками та грошима водіїв. Виявилося, що затриманий причетний до крадіжок та пограбувань на території Івано-франківщини та Вінниччини.

Слідчим відділом міліції відкриті кримінальні провадження за ознаками злочинів, передбачених ст. 185 ККУ (крадіжка), ст. 186 ККУ (грабіж), ст. 263 ККУ (незаконне поводження зі зброєю). Чоловіку загрожує до 7 років ув’язнення.



Переглядів: 2554
Поширень: 0