Сьогодні, 1 квітня, в Україні, майже після півторарічної перерви, стартував призов на строкову військову службу. На Вінниччині він розпочався вчасно та організовано. За словами військового комісара Вінницького обласного військового комісаріату, полковника Геннадія Долгашова, в рамках весняної призивної кампанії з області будуть призвані на строкову військову службу до Збройних сил України та інших військових формувань 1300 юнаків. З них 800 вінничан служитимуть у Збройних силах, 416 хлопців – у Національній гвардії України, 84 – у Державній спеціальній службі транспорту.

Цьогорічна призовна кампанія має чимало нововведень і особливостей. Зокрема, як зазначив Геннадій Долгашов, змінився призовний вік тих, кого у 2015 році призивають.

«Якщо раніше призивали хлопців від 18 до 25 років, то відтепер братимемо тих, кому виповнилося двадцять, але не більше 27 років. Змінився перелік і тих осіб, хто підлягає відстрочці по здоров’ю і за сімейними обставинами. Право на відстрочку втратили депутати селищних, міських, районних та обласних рад, вчителі, які працюють в загальноосвітніх навчальних закладах не в сільській місцевості. А опікуни мають право на відстрочку лише в тому разі, коли, крім них, нікому доглядати непрацездатних людей. Ще одна новація стосується працівників органів міністерства внутрішніх справ. Раніше вони знімалися з військового обліку у зв’язку з отриманням спеціального звання, а тепер їм просто на весь період служби надається відстрочка. А це означає, якщо за певних обставин такий працівник звільняється з органів і йому не виповнилося 27 років, то він підлягає призову на строкову військову службу» - наголосив Геннадій Долгашов.

Військовий комісар Вінницького обласного військового комісаріату наголосив, що за рішенням Президента України нікого зі строковиків у зону проведення антитерористичної операції АТО не відправлятимуть.

На Вінниччині відправка молодого поповнення з обласного збірного пункту ( м.Козятин) до військових частин триватиме з 06 квітня по 20 травня 2015 року. Призовники будуть призвані у військові частини для підрозділів забезпечення.



Переглядів: 3340
Поширень: 0