У рамках робочої поїздки до Барського району голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій відвідав агрокомплекс «Вінниччина», що в селі Шипинки.

Господарство орієнтоване на садівництво і сьогодні вирощує сади на площі 100 га сільськогосподарських угідь. Фахівці підприємства працюють нині за італійською технологією, підвищуючи продуктивність виробництва. Так, у 2014 році валовий збір яблук на угіддях агрокомплексу склав близько 1 тисячі тонн.

Вінницька область лідирує у виробництві продукції садівництва

Проблем зі збутом продукції, за словами керівника господарства, немає, адже досі попит перевищував пропозицію. Що ж стосується зайнятості, то в сезон на підприємстві працюють до 250 осіб, цілорічно ж тут задіяні близько 40-50 працівників.

Вінницька область лідирує у виробництві продукції садівництва

Оглянувши насадження та ознайомившись із застосовуваними на СВАТ «Вінниччина» технологіями вирощування садів, голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій відзначив високий рівень організації виробничого процесу. «Агрокомплекс «Вінниччина» є прикладом того, чого можуть досягти наші люди за наявності прагнення і сучасних технологій», - підкреслив керівник області. Відтак висловив переконання, що зазначене господарство має чималі перспективи розвитку.

Вінницька область лідирує у виробництві продукції садівництва

Загалом же, за інформацією директора департаменту агропромислового розвитку ОДА Миколи Неїлика, Вінницька область перебуває серед лідерів за обсягами виробництва продукції садівництва. А забезпечення в регіоні продовольчої безпеки за цим показником становить 160 %.



Переглядів: 5247
Поширень: 0