Керівник області відвідав Спеціальну економічну зону в м. Лодзь де провів ділову зустріч з президентом правління Мареком Цесляком.

Лодзинська спеціальна економічна зона – це виділена незаселена частина воєводства, в якій ділову діяльність можна вести на спеціальних преференційованих умовах. Губернатора зацікавив досвід впровадження такого проекту в Польщі. Адже ще будучи міським головою, Олександр Домбровський був ініціатором створення в області так званого ВІПу (Вінницького індустріального парку), на території якого за його сприяння було розміщено перший інвестиційний об’єкт вартістю 50 млн євро – польський деревообробний завод «Барлінек». Але на відміну від Польщі, де рішенням польського уряду на території Лодзинської спеціальної економічної зони для інвесторів введено суттєві економічні пільги терміном на 20 років, в Україні для підприємств подібного роду преференцій не передбачено.

«Я впевнений, що за такими проектами майбутнє, і рано чи пізно держава повернеться до питання створення спеціальних економічних зон в Україні, – зазначив Олександр Домбровський під час зустрічі. - А ми, в свою чергу, маємо мислити і діяти стратегічно та йти на декілька кроків попереду: робити аналіз економічного потенціалу територій, трудових ресурсів, логістики, резервувати земельні ділянки, та підводити до них комунікації – тобто створювати потужний фундамент, на якому в майбутньому можна буде швидко розгорнути готові інвестиційні майданчики».

За результатами зустрічі голова обласної державної адміністрації домовився про візит до нашої області фахівців Лодзинської спеціальної економічної зони, які мають вже великий досвід у підготовці необхідної техніко-економічної бази та інфраструктури для створення привабливих для інвесторів промислових майданчиків.


Переглядів: 3212
Поширень: 0