На сьогодні в області статус учасника бойових дій надано 404 особам. Про це під час прес-конференції, що відбулася в прес-центрі Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю, повідомила заступник директора Департаменту соціальної політики облдержадміністрації – начальник управління державних соціальних допомог Наталя Остапенко.

«На сьогоднішній день, усі 404 осіб, які уже мають статус учасника бойових дій, внесено до єдиного реєстру пільговиків. Вони отримали посвідчення учасника бойових дій, з ними звернулися в органи соціального захисту і отримують відповідні пільги» – наголосила Наталя Остапенко.

В ході прес-конференції підполковник, начальник відділу соціального забезпечення Вінницького обласного військового комісаріату Олег Бачинський підкреслив, що з метою спрощення механізму надання статусу учасника бойових дій постановою Кабінету Міністрів України від 4 лютого 2015 №104 внесено зміни до вищезгаданого порядку.

У Вінницькій області статус учасника бойових дій вже отримали понад 400 бійців АТО

«Відповідно до документу Міністерству оборони України та іншим силовим відомствам надано право самим встановлювати статус учасника бойових дій особам, які брали участь в антитерористичній операції. Відтак, це зменшить черги у міжвідомчій комісії, що діє при Державній службі у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції, та скоротить термін призначення відповідного статусу» – зауважив Олег Бачинський.

До речі, ті військові, які вже мають статус учасника бойових дій, до 9 травня отримають разову грошову допомогу. Адже за словами Наталії Остапенко вони підпадають під Закон про статус ветеранів війни та гарантії їх соціального захисту. «На сьогодні всі списки уже підготовлені і незабаром розпочнеться дана виплата» – повідомила Наталя Остапенко.

Крім того, 252 військовослужбовців, які призвані по мобілізації з Вінницької області та були пораненні в зоні АТО отримали разову матеріальну допомогу у розмірі 10 тисяч гривень.

Нині на Вінниччині, за словами Наталі Остапенко, 107 сімей загиблих військових, з яких 67 родинам уже встановлений статус особи загиблого ветерана війни, видано 136 посвідчень і 7 довідок.

«Із 107 сімей загиблих бійців – 88 виплачено разову допомогу у розмірі 30 тисяч, решта документів знаходяться на доопрацюванні. Одразу при встановлені статусу всі кошти будуть своєчасно виплачені» – наголосила Наталя Остапенко. Вона запевнила, що на Вінниччині, забезпечено взаємодію з усіма управліннями соціального захисту населення райдержадміністрацій та міських рад щодо соціального супроводу сімей демобілізованих військовослужбовців, які проходили військову службу в районах проведення антитерористичної операції. Окрім того, в органах соціального захисту проводиться щоденний та невідкладний прийом демобілізованих. Військовослужбовцям надаються роз’яснення щодо встановлення статусу-учасника бойових дій, соціального супроводу, лікування та працевлаштування.



Переглядів: 3263
Поширень: 0