Протягом кількох годин гайсинські міліціонери встановили та затримали зловмисників, які скоїли розбійний напад на самотню пенсіонерку. Літню жінку нападники зв’язали скотчем та погрожували вбивством, якщо вона не віддасть заощадження.

15 квітня близько четвертої години дня у власному будинку 78-річну літню жінку виявив її син. Пенсіонерка була зв’язаною скотчем. Чоловік зранку не міг додзвонитися до матері, тож приїхав з’ясувати, що сталося. Він викликав швидку допомогу та міліцію.

Слідчо-оперативною групою було встановлено, що літня потерпіла стала жертвою двох нападників. Зловмисники у масках вночі вибили шибку і проникли до її будинку. Вони зв’язали жінку та почали вимагати гроші. Аби вона поквапилась, кололи ножем та погрожували вбивством. Отримавши 15 тисяч гривень, зловмисники зачинили безпомічну жінку у будинку та втекли.

Як розповів керівник обласної міліції Вінниччини Ігор Моренець, одного з підозрюваних затримали міліціонери за кілька годин на вулиці села, а інший встиг виїхати у Одеську область до знайомої. Затриманими виявилися 41-річні неодноразово судимі чоловіки. Один з них – односелець потерпілої. Він відбував покарання за крадіжки, зберігання зброї та наркотиків, а його товариш житель Дніпропетровщини – за вбивство. Частину грошей зловмисники витратили на алкоголь та власні потреби.

Слідчим відділом міліції відкрито кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 187 КК України (розбій, поєднаний з проникненням у житло). Зловмисникам загрожує до 12 років ув’язнення.



Переглядів: 2838
Поширень: 0