Днями проведено спільні тренування з метою відпрацювання взаємодії пожежно-рятувальних підрозділів і обласного управління лісового та мисливського господарства при гасінні лісових пожеж. Тренування успішно пройшли на базі Шендерівського лісництва ДП "Вінницький лісгосп". Головний лісничий ДП «Вінницький лісгосп» Євген Ільченко та лісничий Шендерівського лісництва Юрій Черняк чітко організували важливий спільний захід.

Вінницьке обласне управління лісового та мисливського господарства звернулося через ЗМІ області до жителів Вінниччини з проханням дотримуватися правил протипожежної поведінки в лісі та особисто стати на сторожі зелених багатств Вінниччини, не палити суху траву. Держпідприємства лісового господарства виготовили кількатисячним тиражем листівки на протипожежну тематику, повністю оновили зовнішню соціальну рекламу на дану тематику, транслюють на телеканалах соціальний відеоролик «Не згуби ліс вогнем!».

Вінницькі лісівники вжили всіх заходів для попередження лісових пожеж. Приведено в належний стан пожежну техніку, інвентар, засоби зв’язку та сільгосптехніку, пристосовану для гасіння лісових пожеж.

На Вінниччині лісівники разом з пожежниками гасили лісову пожежу

При гасінні умовної пожежі в Шендерівському лісництві продемонстровано успішне застосування спеціальної пожежної техніки, різноманітного протипожежного інвентаря, автомашин та тракторів, пристосованих для гасіння пожеж, мотопомпи «Форте» для перекачування води, чітку взаємодію бійців загону ДСНС, працівників державної лісової охорони ДП «Вінницький лісгосп», жителів смт Вороновиця на чолі з заступником селищного голови Романом Цьомиком, працівниками ВОКСЛП «Віноблагроліс».

В навчаннях взяли участь начальник оперативно - координаційного центру Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуаціях у Вінницькій області підполковник служби цивільного захисту Руслан Новак, начальник Вінницького регіонального сектору ДСНС України у Вінницькій області підполковник служби цивільного захисту Микола Оніщук, заступник начальника відділу лісового господарства, лісорозведення, лісовідновлення, охорони і захисту лісу Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства Іван Попадюк.

На Вінниччині лісівники разом з пожежниками гасили лісову пожежу

В гасінні умовної пожежі активну участь взяла 17 державна пожежно-рятувальна частина смт Вороновиця 2 державного пожежно-рятувального загону Головного управління державної служби з надзвичайних ситуацій України у Вінницькій області (начальник частини капітан Євген Ткаченко, начальник караула лейтенант Вадим Конов, командир відділення прапорщик Олександр Даниленко, старшина водій Віктор Кириленко, пожежник сержант Сергій Орел).

Керівники спільних тренувань підвели підсумки, оцінили дії кожного підрозділу, наголосивши на проведенні широкомасштабної інформаційно-просвтницької роботи з жителями області. Адже без свідомої поведінки зі сторони громадськості, усвідомлення людьми масштабів загрози, що несе в собі «червоний півень», лісові масиви не будуть в повній безпеці. Лише особисте правильне ставлення людини до лісу та власна відповідальна поведінка стануть запорукою збереження зеленого багатства України. Адже головним чинником поширення «червоного півня» в лісі є, звісно, людський фактор та людська недбалість, а іноді і злочинна поведінка людей. Завжди актуальним залишається заклик: не жартуйте в лісі з вогнем!



Переглядів: 4184
Поширень: 0